2009. szeptember 11., péntek

Tegnap kaptam egy e-mailt, és igaz nem magyar e-Sword modullal kapcsolatos, mégis megosztom veletek a tartalmát. Az ok amiért teszem, egy fehér folt a magyar e-Sword modulok között a Strong kódok magyar változata.
Több ógörög-magyar szótár, lexikon is létezik, de legnagyobb bánatomra sem nekem, sem Laci barátomnak nem sikerült engedélyt kapni egyikre sem.
A legjobbnak Balázs Károly: Újszövetségi Szómutató Szótár-át tartottuk, ingyen mégsem lehetett a tiétek.
DE... megrendelhetitek a CD változatot, ezen a címen:
http://www.szomutato.hu/honlap/.
Azt azért halkan megsúgom, a BibliaiFelfedező Strong lexikona is hasonlóan alkalmas görög szókeresésre. (Ez a CD az e-Swordtől független program!)
Még valamit szeretnék megsúgni: tervben van, sőt az első pár szavas ógörög-magyar (próba) modul elkészült,és jövőre a teljeset elkészítem (ha az Úr engedi!). Nem lesz olyan mélyre ható mint a Balázs K. féle, de a másik biblia programhoz hasonló lesz...

1 megjegyzés:

  1. Kedves Béla!

    Nagyon örülök ennek a hírnek, még ha csak most olvasom is.

    Egyúttal szeretnék az oldalsávon olvasható kérésre jelentkezni. Részint mivel tudok a digitalizálással foglalkozni, a szkennelt állományokat feldolgozni (ABBYY FineReader10), de a szerkesztési munkában is részt venni. Különösen ehhez a hírhez kapcsolódva, egy olyan modul elkészítésében segédkezni, amelyiknek a terve itt említésre került.
    Szerintem nem kell félni a komolyabb szótár elkészítésétől sem. Ez végül is idő kérdése.
    Ha úgy gondolod, hogy segíthetek megadom az elérhetőségeimet.
    foldvari.tamas@gmail.com

    VálaszTörlés